Három szuper ülőbútor, amiről ne feledkezz meg

Amikor otthonod berendezed vagy átalakítod, természetesen elsődleges, hogy beszerezd az ülőalkalmatosságokat. De nemcsak fotelt és étkezőszéket választhatsz. Íme pár érdekes alternatíva bútor megoldásokra.

Egy ‘megosztó’ bútor: a puff

 

A nappali ktűnő kiegészítője a puff. Egyrészt lehetővé teszi a lehető legkényelmesebb üldögélést - avagy heverészést -, mivel fotel, kanapé mellé állítva lábtartóként funkcionál.

 

A másik remek használati módja a puffnak, ha önmagában ülőbútornak használjuk. Ez nem annyira merül fel olyan otthonokban, ahol bőven vagyunk a térnek, de ahol minden négyzetméter számít, ott ezek a kis kerek vagy szögletes bútorok tökéletesen beválnak. Például ha betoppan plusz egy-két vendég, akkor garantált, hogy mindenkinek jut hely.

 

A puff könnyen hozható-vihető, így aki albérletet rendez be éppen, annak nem kell aggódnia, hogy az esetleges költözéssel hogy viszi tovább.

 

Fiatalos pihenő sarok puffal

 

Emellett sok puff rendkívül praktikus módon tároló is egyben. A gyerekszobában például biztos, hogy van pár kiló játék, amit szívesen eltüntetnénk szem elől, erre ez a tárolós ülőke tökéletes lesz. A gyerek íróasztal - vagy íróasztalok - és gyerek székek mellett pedig biztos jut a számára hely.

 

A babzsákfotel - mindenki kedvence

 

A munkatársak kényelmére nagyon adó munkahelyek a pihenő helyiségekbe előszeretettel szereznek be babzsákot. Nem véletlenül, ez a bútordarab annyira laza, hogy már akkor rekaxálunk, ha ránézünk.

 

A modern babzsákfotelt Olaszországban fejlesztették ki a hatvanas években úttörő dizájnerek, és Sacco néven hozták forgalomba.

 

Annak idején nagyon modernnek, sőt pimasznak tűnt ez a flexibilis ülőalkalmatosság, első modelljei múzeumba is kerültek. Az emberi testhez illeszkedő ún. könnyű-fotel nagyon népszerű azóta is, a gyerekek pedig imádják.

 

Ha szeretnénk egy szuperlazulós pontot az otthonunkban, akkor ruházzunk be egy-két babzsákfotelba!

 

Ma is menő: a hintaszék

 

Nehéz racionális magyarázatot adni, miért lenne szükséged egy hintaszékre (“Drágám, akkor ide az íróasztal mellé, a bárszékek elé még épp befér egy hintaszék..”).

 

Ez az igencsak ősi darab egyszerűen kellemes és vicces. Barátságos hangulatot teremt, mintha egy kedves nagymama lakna nálatok. Könnyű megjósolni, hogy a vendégek mind a hintaszékbe akarnak majd ülni.

 

Van viszont egy olyan ok, amiért kimondottan hasznos lehet egy hintaszék, akár modern darab, akár restaurált példány: a babák, gyerekek ringatásához nagyszerú segítség lehet a szülőknek. Népszerűségét és praktikusságát mutatja, hogy hintafoteleket is kifejlesztettek már.