Hatodik Zamat pálinka és pároskolbász fesztivál

Szeptember 23. és 25. között rendezik meg a debreceni Nagyerdőben a hatodik Zamat pálinka pároskolbász fesztivált, mintegy harmincezer látogatót várnak a szervezők.

Tavaly került a hungarikumok sorai közé a debreceni pároskolbász, amelynek népszerűsítése érdekében több helyi étteremmel kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat. A fesztiválon idén meghirdetik A legjobb zamatú pároskolbász 2016-ban versenyt, amelyen az éttermek bizonyíthatják kreativitásukat, úgy, hogy kolbászt az eredeti receptúra alapján készítik el.

 

Zamat pálinka és pároskolbász fesztivál

A tavalyi Zamaton több száz liter pálinkát és mintegy tizenöt mázsa debreceni párost fogyasztott el a mintegy harmincezer látogató

 

A hangulatot több száz liter pálinka biztosítja majd, amelyet a hazai manufaktúra képviselői szállítanak majd a helyszínre. A szakma szerint a debreceni Zamat fesztivál Magyarország legjobb pálinkafesztiválja, ezt erősíti idén a fesztivál egy szakmai nappal is, amelyen a gyümölcstermesztéstől és értékesítésig, az eredetvédelemtől a jövedéki kérdésekig tekintik át a pálinkakészítés és fogyasztás folyamatát.

 

/T.D.