Képzési együttműködési megállapodás

A Debreceni Egyetem a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást, keretében fejlesztik a műszaki képzést.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora szerint a Ganz tapasztalatainak köszönhetően az intézmény műszaki képzése új lendületet vehet. Elmondta, hogy a közös munka az oktatás mellett az innovációt is érinti, hiszen egy olyan vállalattal léptek kapcsolatra, amelynek fejlődése alapítása óta a bejegyzett találmányokhoz kötődik. A gépész- és villamosmérnökök képzése mellett kutatás-fejlesztési megoldások létrehozásában és piacra juttatásában is számítanak a Ganz támogatására.

 

Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást

 

Szitár-Csanádi Attila, a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. igazgatója szerint az együttműködés mindkét fél számára előnyös lesz. A hallgatók gyakorlati körülmények között megszerzett tudásra és tapasztalatra tehetnek szert, az ipar pedig olyan szakembereket kap, akik képesek tudásukkal, innovatív termékek létrehozásával előre vinni az iparágat, amelynek már most komoly gondot jelent a szakemberek elöregedése. A megállapodás aláírásakor bejelentették azt is, hogy a Ganz az egyetemre bízza a Láng Gépgyár egyedülálló hagyatékát. 

 

/T.D.