Kormánytámogatást kapott a debreceni strand fejlesztése

A debreceni strand fejlesztése a Modern városok program keretében valósul meg, eredetileg négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, de a tervezés után kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet megvalósítani. A hiányzó kétmilliárd forintot a kormány biztosítja - jelentette be Kósa Lajos.

 

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter szerint a debreceniek újabb több évtizedes álma valósul meg a strand fejlesztéséhez. Papp László polgármester megköszönte a kormány támogatását, jelezve, hogy a Modern városok program keretében megvalósuló, stratégiai jelentőségű városfejlesztés mellett a gazdaság, az ipar fejlesztésére is kiterjed.

 

Kormánytámogatást kapott a debreceni strand fejlesztése

A nagyerdei strand fejlesztése a jövő évi szezonkezdésre lesz kész

 

Ismertetése szerint a korábbi 3600 négyzetméteres vízfelület 5600 négyzetméterre nő. Külön 1600 négyzetméteres "gyermekvilágot" alakítanak ki, de lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, "sportvilág" 50 és 33 méteres úszósávokkal, relaxációs medence és lassú folyású sodrómedence, emellett nyolc csúszdát is építenek. Jelenleg a régi strandot bontják, az új strand kivitelezése még az idén megkezdődik, és jövő évi szezonkezdésre adják át - mondta Papp László.

 

MTI/T.D.