Miért szeretjük annyira a bluetooth headsetet?

A bluetooth technológia áldás. Nem túlzás ezt állítani, mert sokszor nagyobb kényelemérzetet és jobb felhasználói élményt jelent a használata egy hagyományos fülhallgatóhoz vagy fejhallgatóhoz képest.

A vezeték nélküli adatátviteli technológia, azaz a Bluetooth-szabvány a mi hétköznapi életünkben is sok-sok előnnyel jár. A bluetooth-headset előnyei vitathatatlanok a "kábeles", "drótos", azaz hagyományos társainak használatával szemben. 

 

Nagyon sok esetben - például sportolás, vezetés vagy épp játék közben -, könnyíti meg az életünket az, hogy nem kell a mindenféle madzagok rengetegében végeznünk az adott tevékenységet. Vezetés közben kifejezetten balesetveszélyes lehet egy normál fülhallgató használata, ugyanis belegabalyodhatunk, és nem tudunk kormányozni vagy váltani miatta.

 

Bármikor és bárhol

 

Tehát vezetés közben szuper megoldás egy autós headset. Ugyanígy sportolás közben is fontos, hogy ne zavarjon minket a vezeték. Futásra kifejezetten ajánlott egy vezeték nélküli sport fülhallgató használata. 

 

A kényelemérzetünket tovább fokozza, hogy a bluetooth headset egyes típusai már cseppállóak és kiválóan szűrik meg a kinti zajokat, így a zenehallgatás is zavartalan élmény tud lenni. Jó tudni, hogy ha légmentesen illeszkedik a fülünkre a bluetooth headset, akkor valószínűleg jól visszaadja a mély hangokat zenehallgatás közben.

 

Az in-ear típusú fülhallgatók kimagaslóan jól szigetelik a külvilág zajait, tehát zajszint és hangminőség szempontjából is nagyon jó választás lehet. 

 

Vezeték nélküli hallójrati fülhallgató

 

Ha fontos a hangminőség

 

Gondoljuk át, hogy mely szituációkban milyen körülmények között szeretnénk használni a fülhallgatót. Ez ugyanis nagyban befolyásolja, hogy melyek azok a tulajdonságai a bluetooth headsetnek, amelyekre különösen figyelnünk kell a kiválasztás során. Ilyen lehet a hangminőség, a zajszűrés, a hordozhatóság, hogy meddig bírja az akkumulátor egy feltöltéssel, és persze mennyibe kerül

 

Ha fontos a hangminőség, akkor adunk egy jó tippet, hogy melyik gyártó bluetooth headsetét érdemes megvenni. Nézzünk utána, hogy a gyártónak van-e még másféle terméke a zenepiacon, például hangfal vagy erősítő. Ugyanis ez azt jelzi, hogy érti a dolgát, van tapasztalata a minőségi zenehallgatás terén, és ezt a technológiai tudását hasznosítja a vezeték nélküli fülhallgatójában is. 

 

Olvassunk fórumokat és értékeléseket, pro és kontra érveket akár zenészektől is, akik írtak egy adott fül- vagy fejhallgatóról.