Milyen bluetooth hangszórót vásároljunk?

Az összes kütyü esetében felmerül a kérdés, hogy melyiket vásároljuk meg, hiszen mindenből rengeteg féle-fajta kapható már. Pont így van ez a bluetooth, azaz a hordozható hangszórók esetében is.

A bluetooth, azaz a hordozható hangszóró azért hordozható, mert a technológiának köszönhetően nem szükséges kábelekkel összecsatlakoztatni a lejátszóval, ami lehet okostelefon, tablet, laptop – bármi, amibe beépítették a bluetooth eszközök társítása lehetőséget.

 

Tulajdonságok

 

Mielőtt rátérünk a bluetooth hangszóró előnyeire és tulajdonságaira, érdemes átgondolni, hogy hol és hogyan szeretnénk zenét hallgatni. Otthon vagy kültéren, azaz zárt vagy nyitott térben? Mekkora a szoba mérete? Ha kint hallgatunk zenét, fontos szempont lehet a hangszóró súlya és a mérete is. Ma már sok gyártó készít ultrakönnyű és kompakt, kisméretű hangszórókat is, hogy könnyen elférjen akár egy utazótáskában is.

 

Emellett praktikus szempontokat figyelembe véve az is számíthat, hogy a bluetooth hangszóró vízálló és porálló tulajdonságokkal is bír-e.

 

Hangminőség

 

Ha bluetooth hangszórót vásárolunk, akkor azt azért tesszük elsősorban, mert ott szeretnénk zenét hallgatni, ahol csak akarunk. A hangminőség lehet, hogy másodlagos, de attól még igenis fontos.

 

Bluetooth hangszóró és hangminőség

 

A hangszóró képes legyen kibocsátani a hallható hangok teljes spektrumát, így nem lesz olyan, hogy egy-egy hangot nem hallunk, amikor szól a zene. A kimeneti teljesítmény egy közepes hangszóró esetén ha már 80 dB körül van, az kültéren is jól hallható hangerőt eredményez. A bluetooth hangszórók hangrendszere általában 2.0-s vagy 2.1-es.

 

 

JBL, Sony, Bose, Audio Pro hangszórók

 

Nagyon sok cég gyárt bluetooth hangszórót. Alapvetően elmondhatjuk, hogy azok, akik egyébként is hangfalakkal foglalkoznak, azok benne vannak annyira a technológiában, hogy rossz hangfalat nem gyártanak. Egy hangszóró ára persze egyfajta minőségjelzés is. Az olcsó vagy alacsonyabb árúak általában nagyon alap, egyszerű és kisméretű bluetooth hangszórót jelentenek.

 

Aztán vannak a középkategóriás hangfalak és a csúcskategóriásak. A JBL megbízható és jó hordozható hangfalakat gyárt, teljesen megfizethető áron. Aki ilyet vesz, az nem fog csalódni benne,

 

A Sonynál az alapabb hangfalaktól a nagyobb méretű, profi hangfalakig is mindent megtalálunk  a termékskálán. Kínálnak partihangfalakat is, ami még partifénnyel világít is és mozdulatokkal is vezérelhető. Persze ez már a közel 200 000 ft-os kategória, de attól még nagyon menő!

 

A Bose vagy épp az Audio Pro multimédiás hangszórói már inkább a csúcskategória, ezért bár az ára igencsak borsos, biztosak lehetünk benne, hogy a profi hangzás garantált.