Nyelvvizsgák minden igényre

Ahányan vagyunk, annyiféle életcél, karrierterv, tanulási stílus és fejlődési irány. Hogy is kötelezhetnénk mindenkit egyetlen nyelvvizsgára? Mi választási lehetőséget adunk, így önmagad lehetsz.

Mi szint, típus és nyelv tekintetében a sokszínűségre szavazunk. A kommunikáció központú követelmény, illetve az itthon és Európában garantáltan akkreditált oklevél azonban vitán felül áll. Az Euroexam nyelvvizsgák minden szinten hasznos, a valódi élet valódi helyzeteiben ténylegesen használható tudást mérnek, és nemzetközi szinten szívesen látott, elismert papírt adnak. Összegyűjtöttük, milyen szempontok mérlegelésével választhatod ki a számodra legmegfelelőbb nyelvvizsgát.

 

1. Alap, közép, felső

 

Angol és német nyelvből tudásodnak és terveidnek megfelelő szintű bizonyítványt szerezhetsz. Mindenkit bíztatunk a minél magasabb fokozat megcélozására, ugyanakkor önbizalomszerzésre, a vizsgarendszerrel való megismerkedésre kiváló alkalom az alapfokú (B1) vizsga, hiszen a sikerélmény mindenkit új lendülettel, magabiztossággal önt el. Hazai felvételihez, a legtöbb állás betöltéséhez elegendő lehet a középfokú (B2) oklevél is, ám azok, akik külföldi egyetemekre, főiskolákra, vagy nemzetközi vállalatokhoz kívánnak jelentkezni, feltétlenül a felsőfokot (C1) tűzzék ki maguk elé.

 

2. Egynyelvű, kétnyelvű

 

A két típus között mindössze egy vizsgafeladatnyi különbség van. Ugyanaz a szabályzat, ugyanaz a pontozás, sőt, a feladatok is. A kétnyelvű nyelvvizsgára jelentkezőknek egy plusz vizsgarészen, a közvetítésen kell még megfelelniük. A gyakorlatban ez a levélfordítás és a párbeszéd írásbeli tolmácsolását jelenti. A feladathoz a vizsgázók természetesen extra időt kapnak az egynyelvű megmérettetést vállalókhoz képest. 

 

A tapasztalatok szerint a közvetítés feladatot a vizsgázók nagy része igen jól teljesíti, ezért tulajdonképpen a megszerzett magas pontszám emeli is a bizonyítvány megszerzésének esélyét.

 

Egy nyelvvizsga közelebb visz a célok eléréséhez

3. Általános, szakmai

 

Az igen népszerű általános nyelvvizsga az élet klasszikus, hétköznapi helyzeteiben használt nyelvi és kommunikációs képességeket, nyelvtudást méri. A legtöbb felsőoktatási intézménybe, illetve a hazai vállalatok többségébe való pályázáskor, valamint államvizsgákhoz nincs is szükség többre.

 

Külföldi tanulmányok folytatását vagy nemzetközi cégekhez való elhelyezkedést tervezve azonban indokolttá válik az üzleti nyelvvizsga megszerzése. Ez az EuroPro, ahol a munkahelyen, a tárgyalóteremben felmerülő helyzetek, témák, prezentációk is megjelennek a vizsgafeladatok között. Kiváló alkalom arra, hogy teszteld magad, valóban készen állsz-e angolul helytállni az üzleti életben.

 

Mind az általános, mind a szakmai nyelvvizsga itthon és Európa szerte akkreditált, és alap-, közép-, valamint felsőfokon megszerezhető.