Papp László: Debrecen felelősen gondolkodó polgárai tudnak együtt ünnepelni

A debreceni Református Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál rendezett városi megemlékezést Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az ünnepségen Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester mondott beszédet.

\"

Papp László elmondta: \"Debrecen a cívisek városaként vált a magyar szabadság és az áprilisi törvényekben megtestesülő új, polgári Magyarország őrzőjévé, a magyar szabadság őrvárosává. Városunk polgári szellemisége befogadó, elismeri a kitartó, szorgalmas munkát, tiszteli a tudást, és megtestesíti a városért való tenni akarást, a Debrecen érdekében történő összefogást\" - hangoztatta a polgármester.

A megemlékezésen a Kollégiumi Kántus, több határon túli magyar református férfikar és a honvéd helyőrségi zenekar közreműködésével Kossuth-nótákat adott elő. A térre a Petőfi-szobortól együtt vonultak a résztvevők, a menetet néptáncegyüttesek műsora színesítette. A megemlékezés végén az önkormányzat, a kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a fegyveres erők és testületek, a pártok és civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a Kossuth-szobrot.

 

MTI/MCOnet