Rekord a debreceni repülőtéren: áprilisban közel 25 ezren vették igénybe

A Debrecen Airport Magyarország második legforgalmasabb repülőtere, ezt bizonyítja, hogy jelentősen, 12 százalékkal nőtt az utasforgalom, egy hónap alatt 24 910-en vették igénybe a szolgáltatást.

A tájékoztatás szerint az év első négy hónapjában egy százalékos utasszám-növekedést tapasztaltak, összesen 81 730 embert utaztattak a debreceni repülőtéren. A kiemelkedően jó áprilisi utasszámot az élénkülő turizmus, továbbá a március végétől indult, illetve újraindult járatok is segítették. Március 26-tól indult az első Európán kívüli WizzAir járat Debrecenből heti két alkalommal Tel-Avivba, illetve újraindult Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmöbe a légi járat.

 

Jelentősen, 12 százalékkal nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren áprilisban

Jelentősen, 12 százalékkal nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren áprilisban

 

A WizzAir légitársaság a főszezonban Londonba, Eindhovenbe, Milánóba, Párizsba, Tel-Avivba és Malmöbe közlekedtet heti járatokat. A repülőtér stratégiai partnere a Lufthansa heti három alkalommal közlekedtet menetrend szerinti járatokat Münchenbe. A májusban induló rendszeres német beutazó charter járatok mellett nyáron a török riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítanak járatokat Debrecenből a kelet-magyarországi és határ menti utazóközönségnek

 

/T.D.