Teljesen átalakul a közlekedési rend

Az Új Főnix terv keretében az elkövetkező három évben teljesen átalakul Debrecen közlekedési rendje, a beruházásokra 15,7 milliárd forintot fordítanak.

Az fejlesztés keretében 1,4 milliárd forintból átalakítják a csomópontokat, amihez kapcsolódik az M35-ös autópálya új szakasza és a reptéri út is, amely további 95 milliárd forintba kerül. Az új  főpályaudvar építése miatt másfél évre lezárják a 4-es útnak a városon áthaladó egyik szakaszát. A közlekedés ideiglenes átszervezése helyett hosszú távon átalakítják és ezzel gyorsabbá teszik a teljes városi közlekedést.

 

Teljesen átalakul a közlekedési rend Debrecenben

Teljesen átalakul a közlekedési rend Debrecenben

 

Az áprilisban kezdődő munkálatok során átépítenek 52 közlekedési csomópontot, aminek következtében a városi főbb útvonalakon átlagosan ötven százalékkal nő a csomópontok kapacitása, így jelentősen gyorsul a forgalom. A program keretében jelentősen átalakul a kerékpáros közlekedés is, a csomópontok esetében biztosítják a biztonságos átvezetést, és nyolc kilométernyi új bicikliút, illetve kerékpáros övezet jön létre. A legnagyobb változás a belvárost kelet-nyugati irányban átszelő főutcák egyirányúvá tétele lesz.

 

/T.D.