Több mint 30 ezren vettek részt a Farmer Expon

Véget ért a debreceni Farmer Expo, a négy nap alatt több mint 30 ezren keresték fel az egyetem Böszörményi úti campusát.

A legnagyobb érdeklődés a szarvasmarha konferencia kísérte, melyen 150 szakember vett részt. A zöldség-gyümölcs tanácskozáson 120 gazdálkodó, a hat és után ismét megrendezett, a nyúltenyésztés hazai helyzetét elemző fórumon pedig 100 tenyésztő vett részt. Vaszkó László vásárigazgató elmondta, hogy a Farmer Expón alakult meg a Kárpáti borzderes szarvasmarha-tartók egyesülete, s a debreceni vásár volt az ősi fajta első jelentős bemutatkozásának a helyszíne is.

 

Több mint 30 ezren vettek részt a debreceni Farmer Expon 

Több mint 30 ezren vettek részt a debreceni Farmer Expon

 

Összegzése szerint a kiállítók is elégedettek voltak, számos üzlet jött létre az expó idején, a kézműves élelmiszerek gyártói pedig az összes terméküket eladták a négy nap alatt. Az idén 25 éves a debreceni Farmer Expo, a most befejeződött, sorrendben 26. mezőgazdasági vásárt 1992 szeptemberében rendezte meg először a V-Trade Kiállítások Kft. A helyszín azóta sem változott, a kétezer négyzetméteres kiállítási terület azonban tizenhétezerre nőt, a kiállítók száma pedig 40-ről csaknem 300-ra emelkedett.

 

/T.D.