Újabb partnere van a Debreceni Egyetemnek

A Debreceni Egyetem és a német Thyssenkrupp ipari és technológiai csoportegyüttműködési megállapodást kötött az informatikusok, a villamos- és gépészmérnökök gyakorlati képzésnek támogatására.

A megállapodás nem csak az oktatásra és a gyakorlati helyek biztosítására terjed ki, hanem a Thyssenkrupp kifejezetten diákok számára fenntartott munkahelyeket is biztosít, ahol tényleges kutatási és fejlesztési munkálatokban vesznek részt. Pintér Ákos, a DE rektorhelyettese fontosnak nevezte, hogy a német vállalat nem csak képzőhelyként tekint a Debreceni Egyetemre, az együttműködés kiterjed a tudomány, a kutatásfejlesztés területére, a cég az intézményre mint innovációs forrásra is számít.

 

A Thyssenkrupp együttműködési megállapodást ír alá a Debreceni Egyetemmel

Thyssenkrupp kifejezetten diákok számára fenntartott munkahelyeket is biztosít

 

A gépipar évi 100 milliárd forintos forgalmával Hajdú-Bihar hatodik legnagyobb árbevételt produkáló területe, ami új cégek - köztük a Thyssenkrupp - megjelenésével - folyamatosan növekszik. A város számára komoly gazdasági versenyelőnyt jelent az egyetemmel való szoros együttműködés - jelentette ki Barcsa Lajos, alpolgármester. A Thyssenkrupp Budapesten három emberrel kezdte meg magyarországi működését, azóta Győrben és Jászfényszarun nyitott gyáregységet, Debrecenben pedig 250 új munkahelyet teremtenek a most épülő új gyárukkal.


MTI/T.D.