Lazító gyakorlatok stresszes munkanaphoz

Nehéz napod van? Ki se látsz a teendőkből? Úgy érzed bedarált a mókuskerék, és még a nyaralás is nagyon távolinak tűnik? Olyan feszültségoldó gyakorlatokat mutatunk, melyek segítenek, hogy kisimulj.

Sokszor a nagy rohanásban, a rengeteg teendő közt elfelejtjük, hogy testünknek, lelkünknek szüksége van egy kis pihenőre. Néha elég egy perc szünet, egy jól bevált praktika, és máris közelebb került a kiegyensúlyozott, egészséges életmód.

 

Irodai lazító gyakorlatok

 

Mély levegő, ásítás. Ezzel fokozod szervezeted oxigénellátását, felfrissülsz. A hatást fokozhatod, ha közben egyik kezeddel a tarkódat, másikkal a homlokodat fogod.

 

Egy rövid masszázs. Homlokod, halántékod, fejed, nyakad és vállad masszírozása mind segít az ellazulásban, és felfrissít.

 

Ütögess. A mellkasod közepének ököllel történő finom ütögetése jól ismert stressz oldó gyakorlat.

 

Mosolyogj. A mosolynak nem csak környezeted számára van pozitív hatása. Így akármennyire feszült vagy, próbálj mosolyogni. Ha magától nem megy, nézz meg gyorsan egy cuki képet, vagy gondolj egy kellemes emlékre.

 

Víz. Igyál egy pohár vizet. Amellett, hogy ezzel hidratálod szervezeted, mely a kiegyensúlyozott életmódhoz nélkülözhetetlen, jó lehetőséget teremtesz arra, hogy egy pillanatra megállj, és tiszta fejjel tudj gondolkozni.

 

+1 Sportolj! Az egészséges életmód egyik alap pillére a megfelelő mozgás. A sportnak nemcsak a test, hanem a lélek egészségében is nagy szerepe van, segít a feszültség levezetésében, a teljes és harmonikus élet kialakításában.

 

Az egészséges életmód része a mozgás mellett a kiegyensúlyozott táplálkozás is. Ha figyelsz a tápanyagokban gazdag étrendre, segítesz a szervezetednek helyt állni a zűrösebb munkanapokon is!