Visszér kezelés és fájdalom csillapítás

A visszér kezelése kapcsán kevesen tudják, hogy létezik természetes megoldás is a gyakran jelentkező kellemetlenségek oldására. Lábdagadás, feszítő érzés kíséri mindennapjait? Nehézlábérzés tüneteitől szenved? Esetleg már jól láthatóak a kiduzzadó kék erek lábain? A visszér-betegség ugyan kétségkívül örökölhető, de az álló foglalkozás éppen úgy vezethet a problémához, mint az egészségtelen életmód, a kevés mozgás és a számos egészségügyi kockázattal járó elhízás.

A visszér tulajdonképpen az érfalak krónikus elgyengülése, melynek következtében azok veszítenek rugalmasságukból, és kitágulnak az áthaladó vér hatására. A Hillvital.hu szakemberei is rendszeresen hangsúlyozzák visszér kezelése kapcsán, hogy a tüneti fájdalomcsillapítás helyett javasoltak az olyan készítmények, melyeket hosszú távon mellékhatások nélkül vethetünk be a kívánt cél érdekében.

 

Tünetmentesítés súlycsökkentéssel

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a normál testsúly megőrzésének fontosságát. Az elhízás napjainkban ténylegesen is népbetegségnek számít, s rengeteg betegség írható számlájára. A magas vérnyomás, a szív-, és érrendszeri megbetegedések, a depresszió, a cukorbetegség, a sokak számára gondot okozó ízületi gyulladás és a visszeresség is nagyobb eséllyel fordulnak elő azoknál, akik súlyfelesleggel küzdenek, mint a normál testsúllyal rendelkezőknél.

A megoldás tehát részben az egészséges életmód testsúlyra gyakorolt hatásában rejlik. Fontos, hogy körültekintően válogassuk meg, milyen alapanyagokat használunk a konyhában, de a rendszeres testmozgás is kiemelt jelentőséggel bír a visszér kezelése kapcsán.

 

Az egészséges ételek jótékony hatása

 

A friss zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás nem csak a súlyfeleslegtől segít megszabadulni, de hatására a visszér kezelése is könnyebbé válik. Számos vitaminunkról bebizonyosodott, hogy jótékony hatással van az erek állapotára, így például a C-vitamin kiválóan gondoskodik az érfalak védelméről.

A C-vitaminban gazdag paprika és citrusfélék fogyasztása mellett azonban az is fontos, hogy megfelelő mennyiségű vas és cink legyen jelen a szervezetben, ezek ugyanis elősegítik az immunerősítő C-vitamin felszívódását.

 

Rendszeres testmozgás az energikus mindennapokért

 

A visszér kezelése kapcsán már szóltunk a plusz kilók leadásának szerepéről. Ehhez azonban nem elegendő pusztán táplálkozási szokásainkat megváltoztatni, a rendszeres testmozgást is ajánlott mindennapjaink részévé tenni.

A mozgásszegény életmódról egyértelműen bebizonyosodott, hogy visszerességre hajlamosító tényezőnek számít. A testsúlynak és edzettségnek megfelelő mozgásforma választásával ízületeink kímélete mellett erősödhetünk meg és dobhatjuk le könnyebben a felesleges kilókat.

 

A visszér kezelése természetes hatóanyagokkal

 

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a visszeresség okozta fájdalmakra nem bizonyulnak jó megoldásnak a fájdalomcsillapító gyógyszerek. Ezek pusztán ideig-óráig keltik a fájdalommentesség látszatát, ráadásul hosszú távon nem is használhatóak e gyógyszerek. A természet patikája azonban a visszér kezelése terén is bebizonyította már, hogy kiváló anyagokkal szolgálja az életminőség javítását.

A fekete áfonya, a vadgesztenye, a varázsmogyoró, a tigrisfű, és az ázsiai gázló olyan ígéretes gyógynövények, melyeket a megfelelő kombinációban alkalmazva, balzsam formájában eredményesen vehetjük fel a küzdelmet a visszér tüneteivel.