A megyei önkormányzat 2016-os évértékelése

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke értékelte a 2016-os év gazdasági, kulturális, szociális fejlődését, az idei évről pedig elmondta, a cél, hogy minél több projekt beinduljon.

Pajna Zoltán kijelentette, hogy elsősorban az számít, ahogyan a megyében élők vélekednek, ugyanakkor a tények önmagukért beszélnek. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat több mint 500 projektben volt szereplő, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökségen keresztül pedig 300-nál is több pályázatot adott be. A közgyűlés elnöke szeirnt a legnagyobb áttörés a határ menti kapcsolatok fejlesztésében tapasztalható, a terület fejlesztések pedig jelentősek voltak. 

 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke - forrás: hbmo.hu

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke

 

Kiemelte a turisztikai nagyprojektet, az Oxenweg programot, az útfejlesztéseket, valamint a Vásárszövetség létrejöttét. A közel jövőben indul el a Foglalkoztatási Paktum gyakorlati része 1,2 milliárd forint értékben, így február végéig több fórumot szervez majd az önkormányzat, amelyre leendő foglalkoztatókat várnak. További nagy beruházás idén az Oxenweg program folytatása, amely a helyi termékek piacra jutását segíti elő, akárcsak a Vásárszövetség.

 

/T.D.