Élénkülő turizmus

Hajdú-Biharban tavaly jelentősen megélénkült a belföldi turizmus: a kereskedelmi szálláshelyeken több mint 456 ezer vendég fordult meg, akik összesen 1,33 millió vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken.

A megye első számú vendégfogadó települése természetesen Hajdúszoboszló, mely az összes vendégforgalom 64 adja, második a megyeszékhely, a forgalom csaknem 30 százalékával. A megye idegenforgalmi helyzetét értékelő közgyűlés április 1-i ülésén Pajna Zoltán közgyűlési elnök elmondta: a szép eredményekhez nagyban hozzájárult a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány rendszere. Tavaly Hajdúszoboszló volt a legnépszerűbb Magyarország vidéki települései, ide érkezett a legtöbb vendég, csaknem 330 ezer. Kétharmaduk belföldi, egyharmaduk külföldi vendég: elsősorban lengyelek, szlovákok és románok, németek, oroszok és ukránok.


\"\"

Bejelentik a München-Debrecen Lufthansa járat indulását


A politikus beszélt a debreceni repülőtérről is, mint turizmusélénkítő tényezőről. A WizzAir menetrendszerű járataival már Londonba, Eindhovenbe, Milánóba, Brüsszelbe, Párizsba Malmöbe, és a legújabb járattal, a Lufthansával Münchenbe is el lehet jutni.


MTI / MCOnet