Erősödött hajdú-bihar turisztikai vonzereje

Hajdú-Bihar megyében egy év alatt több mint 133 ezerre nőtt a vendégek száma, míg a vendékéjszakák száma meghaladta a 337 ezret. Pajna Zoltán megyei közgyűlés elnöke Tiszacsegén, a Tisza-parti halászcsárda felújított teraszának átadásán hangsúlyozta, hogy nőtt a megye turisztikai vonzereje.

 

 

A Település és területfejlesztési Operatív program forrásait elsősorban ipari parkok fejlesztésére, bölcsődei és óvodai helyek bővítésére, kerékpárutak építésére, valamint az egészségügyi alapellátás bővítésére fordítják, ugyanakkor a turizmus fejlesztése is kiemelkedő szerepet kap. Pajna Zoltán közölte, hogy újabb 7 milliárd forint fejlesztésről döntöttek a Top keretében Hajdú-Biharban.

 

Erősödött Hajdu-Bihar megye vonzereje: nőtt a látogató turisták száma

Erősödött Hajdu-Bihar megye vonzereje: nőtt a látogató turisták száma

 

Tiszacsege két pályázata 249 millió forintot nyert, amelyet a városközpont felújítására, 92 milliót pedig az önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére fordíthatnak. Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere elmondta az önkormányzat keresi a pályázati forrását annak a csaknem egymilliárdos beruházásnak, aminek eredményeként a teljes csegei Tisza-partot és a hajókikötőt is felújítják.

/T.D.