Hajdú-Biharban már a 2020 utáni uniós ciklusra is készülnek

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség megszűnése miatt egyes nemzetközi projekteket a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat vesz át.

A megyei önkormányzat továbbviszi azokat a kezdeményezéseket, amelyek nemzetközi partnerség megteremtésére, megtartására irányulnak. 2016. március 10-én és 11-én a német EU Service Agency-nek (Szász-Anhalt régió), és a lengyel Mazovia Fejlesztési Ügynökség képviselői vettek részt egy debreceni partnertalálkozón. Ibrányi András, az önkormányzat fejlesztési osztályvezetője szerint vétek lenne veszni hagyni ezeket az értékes partneri kapcsolatokat, amelyeket az ügynökség kialakított.


\"\"


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a megyei közgyűlésen beszél az új feladatokról.


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke az átvett AGE+ programról elmondta: nagyban segítheti a közigazgatásban dolgozókat, hiszen európai módszereket, nemzetközileg elfogadott, hatékony kommunikációt sajátíthatnak el a segítségével. Abban is segít a településeknek, hogy versenyképes pályázatokat nyújtsanak be, és nagyobb sikerrel hívhassák le az uniós forrásokat. 2020 után ugyanis várhatóan jelentősen csökkenek a vissza nem térítendő támogatások, és sokkal inkább a hatékony európai partnerkapcsolatokban lesz a fejlődés lehetősége.


MTI / MCOnet