Jól haladnak a 471-es főút felújítási munkái

A debreceni Nemzeti Közlekedési napokon résztvevő szakemberek tapasztalatai alapján jól haladnak a 471-es számú főút felújításának kivitelezési munkálatai.

beruházás keretében a hajdú-bihari megyehatártól a 4-es főút debreceni csatlakozásáig összesen 31,8 kilométer út újul meg, 44,3 milliárd forint hazai forrásból. Az útszakaszból Hajdúsámson és Debrecen között 2x2 sávossá bővítik a 471-est, és megépül a Hajdúsámsont elkerülő út is, emellett a Nyíradony-Hajdúsámson közötti, 5,5 milliárd forintból megújuló 16,5 kilométeres szakaszon két vasúti átjárót átépítenek, Nyíradony belterületén pedig egy körforgalmat és egy forgalom-csillapító szigetet alakítanak ki.

 

útfelújítás

A 471-es főút hajdú-bihari szakaszának felújítása 2019-re készül el

 

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kulcsfontosságúnak nevezte a beruházást a térség gazdasági fejlődése szempontjából. Tájékoztatása szerint a 471-es főút hajdú-bihari szakaszának felújítása 2019-re készül el, de az utolsó 2,8 kilométeres debreceni szakasz - ahol egy vasúti aluljárót is meg kell építeni - befejezése áthúzódhat 2020-ra.

 

/T.D.