Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

Mintegy 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból épül ki a város északi részén az önkormányzat tulajdonában lévő 3,3 hektárnyi területen az az ipari park.

A 47-es és 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmához közel, a Bessenyei György Szakképző Centrum mögötti területen, mintegy 600 méter hosszúságon 7 méter széles, kétszer egysávos út épül meg. Ezzel egy időben kiépül a csapadékvíz- és szennyvíz elvezető rendszer, a közvilágítás, a távközlési- és erősáramú rendszer is. A közút mellett kerékpárutat és járdát is építenek - hangzott el. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője jelentős állomásnak nevezte az alapkőletételt, hiszen a most kezdődő beruházás a második legnagyobb összegű a Területi operatív program - Top - keretében folyó fejlesztések közül. Az M35-ös autópálya, illetve az M4-es gyorsforgalmi út megnyitása lehetőség arra, hogy a város és a bihari térség a gazdasági növekedés útjára lépjen - fogalmazott a képviselő, aki szerint sok befektető érdeklődő van az ipari park iránt.

 

Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

 

Bulcsú László, a hajdú-bihar megyei közgyűlés alelnöke reményét fejezte ki, hogy a lendületes fejlődés eredményeként megéri majd itthon maradni a helyieknek, egyúttal a bihari térség lakóinak is. Muraközi István polgármester bejelentette, a két évtizede kialakított Déli Ipari Park mára betelt vállalkozásokkal, így a felmerülő igények miatt döntöttek új iparterület kiépítése mellett. Az M4-es idei átadása segíti a vállalkozások letelepedését a közelben, a szomszédságban lévő szakképzési centrum pedig a képzett munkaerőt fogja biztosítani. Az iparterület teljes kiépítése 2020. október végére várható.