Top-os és hazai forrásból újulnak meg a Hajdú-Bihar megyei utak

Összesen 76,4 kilométer utat újítanak fel az idén Hajdú-Biharban a Terület- és településfejlesztési operatív program és hazai forrásból.

Tasi Sándor, a hajdú-bihari közgyűlés alelnöke elmondta: a TOP keretében 3,2 milliárd forint áll rendelkezésre a 4-5 számjegyű megyei utak felújítására, összese 27,8 kilométen. Ebből a pénzből már megkezdődött a Hajdúnánást az M35-ös autópályával összekötő út, valamint a Püspökladány-Sárrétudvari, Nyíradony-Nyírábrány és a Biharnagybajom-Berettyóújfalu közötti utak felújítása. Az utakon kicserélik a kopóréteget, új burkolati jeleket festenek fel, s ahol szükséges kicserélik a közúti jelzőtáblákat is.

 

Több mint 76 kilométer közút újul meg az idén Hajdú-Biharban

Az utakon kicserélik a kopóréteget, új burkolati jeleket festenek fel, s ahol szükséges kicserélik a közúti jelzőtáblákat is

 

További 3,5 milliárd forint hazai forrásból - a 100 milliárdos országos közút-felújítási program keretében - a megye különböző térségeiben újabb 27,8 kilométer útszakaszon kezdődik hamarosan felújítás és fejeződik be az év végéig. Ugyancsak hazai, mintegy 750 millió forint forrásból készül el Hajdúdorog belterületén egy körforgalom, illetve megújul a Nyírmártonfalva és Vámospércs közötti útszakasz.

 

MTI/T.D.