Tovább nő Hajdú-Bihar megye turizmusa

A megyei közgyűlés tanácskozásán áttekintették a térségi turizmus helyzetét, így kiderült, hogy nem csak a tavalyi számok értek el rekordot a turizmusban, hanem az idei januári adatok az egy évvel korábbinál is magasabbak.

Tavaly a vendégek száma meghaladta a 484,5 ezret, a vendégéjszakák száma pedig csaknem elérte a másfél milliót, ami 9 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Az Észak-alföldi régió három megyéje - Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg - közül  Hajdú-Biharban realizálódik a vendégéjszakák 62 százaléka. A leglátogatottab város Hajdúszoboszló, a vendégéjszakák 67 százalékát töltik itt, 28 százalékot pedig Debrecenben.

 

Tovább nő Hajdú-Bihar megye turizmusa

A vendégéjszakák 67 százalékát Hajdúszoboszlón töltik el a turisták

 

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke közölte, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a megye turizmusára, a TOP keretében négymilliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésükre. Az új turizmusfejlesztési törvény a turisztikai célok, fogadóterületek fejlesztésére összpontosít, így elsődlegesek a természeti kincsek, az épített örökségek, a rendezvények, programok és a térség hagyományai. A kormány eddig három turisztikai térséget nevezett meg, de 2017 első félévében újabb fejlesztési területeket nevesítenek, amely Hajdú-Bihar megyét is érinti.

 

/T.D.