Új óvoda Csökmőn, bölcsőde Szerepen

A Hajdú-Bihar megye déli részén fekvő Csökmő településen letették az új óvoda alapkövét, míg Szerepen átadtak egy mini bölcsődét, és a megújult orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot.

A csökmői óvoda 2018 novemberére készül el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 170 millió forintos támogatásából. A csökmői Játéksziget Óvoda 75 férőhelyes lesz, és ha felépül, akkor 3 csoportszoba, egy tornaszoba, szociális helyiségek és melegítőkonyha is található majd benne. Szintén TOP-os forrásból valósult meg a szerepi mini bölcsőde, illetve az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat felújítása.

 

Új óvoda Csökmőn, bölcsőde Szerepen - forrás: hbmo.hu

Szerepen átadtak egy mini bölcsődét, és a megújult orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot

 

Szerepen jelenleg 79 gyermek él, aki még nem töltötte be a 3. életévét, ezért kellett megszervezni a bölcsődei ellátást. Az óvoda udvarán lévő régi épületből alakították ki a bölcsődét, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 millió forint vissza nem térítendő támogatással segített. Az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat felújítása már régóta esedékes volt. A projekt célja a két szolgáltatást egy helyre vitele volt, illetfe fejleszteni a műszakilag elavult épületet. 

 

/T.D.