Világszínvonalú lovasközpont épül a Hortobágyon

Az 50. Hortobágyi Lovasnapok ünnepélyes megnyitóján jelentették be lovasközpont megépülését, amely Hortobágy-Mátán lesz. A tervezés előkészítése már megtörtént.

A Földművelésügyi Minisztérium a Hortobágyi Nemzeti Parkkal és a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-vel közösen dolgozik a jelenlegi lovasközpont fejlesztésén annak érdekében, hogy a beruházással Hortobágy-Máta világhírű lovasközponttá tudjon válni. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, a bejelentéskor arról beszélt, hogy a Hortobágyon a magyar érték ölt testet, a nomád pusztai tartás jelképe, amit szerte a világon jobban ismernek, mint Magyarországon.

 

\"50.

50. Hortobágyi Lovasnapok

 

Medgyesi Gergely, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője megjegyezte, hogy többes ünnnep is van az idén a Hortobágyon. Azon túl, hogy 50 éves a lovasnapok programsorozata, 100 éves a híres debreceni ötösfogat hintója és 200 éve kezdődött meg a nóniusz ló tenyésztése. Az 50. Hortobágyi Lovasnapok vasárnap estig tartó programjában többek között díjugratás, hortobágyi csikósok versenye, hagyományőrzők bemutatója, fogathajtó verseny, lovastusa szerepeltek.

 

 

/T.D.