300 kiállító volt a Farmer Expón

Az idei debreceni Farmer Expón háromszáz kiállító mutatkozott be 17 ezer négyzetméteren a helyi egyetem agrár- és gazdaságtudományi campusán.

Az "egészséges élelmiszert a fogyasztó asztalára" mottó jegyében megrendezett agrárexpón egyebek között az antibiotikum-mentes sertés- és szarvasmarha-tenyésztés kihívásairól tartottak szakmai fórumokat számos állattenyésztési bemutató kíséretében. A baromfi-, sertés-, juh- és szarvasmarha-tenyésztési konferenciákhoz kapcsolódóan tenyészállat- és fajtabemutatókat, illetve -bírálatokat tartottak, valamint különféle versenyekre is sor került.

 

300 kiállító volt a Farmer Expón

Tenyészállat- és fajtabemutatókat, illetve -bírálatokat tartottak


Az expó HORTICO zöldség-gyümölcs kertészeti szakkiállítása keretében indította el az agrártárca vezetője a szabolcsi almaprogramot. Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesületének elnöke jelezte: az idén minden korábbinál nagyobb területen, 200 négyzetméteres standon mutatták be az idei zöldség- és gyümölcstermés legjavát. A szakember hozzátette: a hazai zöldség-gyümölcs mennyiség kétharmadát az észak-alföldi régióban termelik, az alma 60-70 százaléka a térségben terem meg, mindez indokolja, hogy évről-évre növekszik a HORTICO kiállítás a Farmer Expón.

 

MTI/T.D.