A kreatívírás-oktatás áll az idei Hajdúböszörményi Írótábor középpontjában

A kreatívírás-oktatás kerül a középpontba a 8. Hajdúböszörményi Írótáborban, amelyet július 16. és 20. között rendeznek meg.

Papp-Für János, a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke elmondta: a táborban olyan fiatal tehetségek, elsősorban középiskolások vesznek részt, akiknek már vannak saját írásaik, és neves írók, költők útmutatásai alapján szeretnének tovább fejlődni.  Az írószemináriumokon nyolc iskolavezetőtől tanulhatnak a diákok, akiket a költők és írók szembesítenek írásaik gyengeségeivel, hibáival és erősségeivel. Az oktatás célja elsősorban az, hogy a fiatalok megtanulják, hogyan ne írjanak rosszat - hangsúlyozta Papp-Für János. 

 

A kreatívírás-oktatás áll az idei Hajdúböszörményi Írótábor középpontjában

 

A tábor versírás szekciójában Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István és Magolcsay-Nagy Gábor, a prózai szekcióban pedig Berta Zsolt, Sopotnik Zoltán és Vörös István tanítja a diákokat, akiknek a pályáját a továbbiakban is segítik majd, a színvonalas írásoknak pedig publikálási lehetőséget biztosítanak - fűzte hozzá.  Az ötnapos rendezvényen Szabó Imola Julianna, Jenei Gyula, Géczi János és Likó Marcell részvételével kötetbemutatókat, előadásokat, beszélgetéseket is tartanak. Esténként koncertekkel várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Ruby Harlem, a Másik oldal és a Retronome zenekar.   Papp-Für János elmondta azt is, hogy az írótáborok között az elmúlt években a hajdúböszörményi Kelet-Magyarország egyik legnépesebb rendezvénye lett. Az idei programokon mintegy száz fiatal részvételére számítanak, közöttük határon túli - Erdélyből, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkező - tehetségekre is.