Április végén elindulhat a Foglalkoztatási Paktum gyakorlati része

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülésén ismertette a megyei Foglalkoztatási Paktum jelenlegi helyzetét, céljait, eszközeit.

Pajna Zoltán elmondta, hogy a megye hét járásában mintegy 450 vállalkozás vezetőjét szólították meg, hogy vegyenek részt a szakmai fórumokon, a megkeresettek mintegy egynegyede vett részt végül rajtuk. A Paktum céljai között szerepel, hogy ne csak a munkaerőt tartsák meg a térségben, hanem a helyi vállalkozókat is, melynek érdekében egy ösztöndíj rendszert kívánnak kialakítani. A megyei elnök hangsúlyozta, hogy nem csak a program keretszámait akarják elérni, hanem valós eredményeket várnak a Foglalkoztatási Paktumtól.

 

Pajna Zoltán ismertette a megyei Foglalkoztatási Paktum jelenlegi helyzetét, céljait, eszközeit

Pajna Zoltán ismertette a megyei Foglalkoztatási Paktum jelenlegi helyzetét, céljait, eszközeit

 

Az ülésen elhangzott, hogy a Paktum tagjai nem csak a rendelkezésre álló forrásokat akarják felhasználni, hanem kereslet orientált és komplex megoldásokat keresnek, nyitottak a menet közbeni párbeszédre, valamint összehangolt munkafolyamatokat készítenek. A tájékoztatón vállalkozók is jelen voltak, felvetéseik között szerepelt, hgoy gazdaság vezérelt rendszer alakuljon ki, megfelelő eszközrendszer álljon rendelkezésre a képzésekhez, valamint egyfajta központi elbíráló rendszer bevezetését javasolták, ami a munkaerőigényeket felméri. Pajna Zoltán kijelentette, hogy legkésőbb április végén elindulhat a paktum gyakorlati része a vállalkozók által javasolt elvárásokkal együtt. A programba 2020-ig összesen 5 ezer embert kell bevonni, munkát és szakképzés adva számukra.

 


/T.D.