Megújult a nyíradonyi görögkatolikus iskola és óvoda

Elkészült a Szent Mihály görögkatolikus általános iskola épületének energetikai felújítása Nyíradonyban. A 337 millió forintos uniós és hazai forrásból megvalósuló fejlesztés során egy óvodát is kialakítottak.

Az önkormányzati tulajdonban lévő általános iskola 2011-ben került a görögkatolikusok fenntartásába. A Hajdúdorogi Főegyházmegye tavaly uniós és hazai támogatásból jelentős fejlesztést valósított meg: a fűtési rendszer korszerűsítése, a homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje az ott tanuló csaknem négyszáz gyereknek és a nevelőknek korszerű körülményeket biztosít, és a látványosan megszépült iskola a városközpont egyik meghatározó épülete is lett.

 

Megújult a nyíradonyi görögkatolikus iskola és óvoda

A Szent Mihály görögkatolikus általános iskola épületének felújítása mellett óvodát is kialakítottak

 

Az átadáson Kocsis Fülöp érsek-metropolita azt mondta: kezdettől nagy igényük volt a görögkatolikus családoknak, hogy óvodai csoportok is induljanak az intézményben. Így a fejlesztés második ütemeként az önkormányzat és a főegyházmegye együttműködése révén megvásárolták, és hatvan gyermek számára kétcsoportos óvodává alakították az éveken át használaton kívül álló régi iskolát. 

MTI/T.D.