Minden debreceni önkormányzati óvoda és bölcsőde fogad gyerekeket

Valamennyi önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde biztosít ügyeletet hétfőtől azoknak a gyerekeknek, akiknek az előzetes igényfelmérés során szülei ezt indokkal kérték - közölte a megyeszékhely alpolgármestere.

Barcsa Lajos felidézte, hogy márciusban és áprilisban, amikor egy bölcsőde és öt óvoda fogadta a gyermekeket, elenyésző számban vették igénybe a szolgáltatást a szülők. Május 4-étől, miután a kijárási korlátozások vidéki enyhítéséről döntött a kormány és az önkormányzat, megnövekedett az igény: az első héten 115, május 12-étől pedig 196 gyermek elhelyezését kérték a szülők.

 

Minden debreceni önkormányzati óvoda és bölcsőde fogad gyerekeket

 

Ekkor már öt helyett nyolc óvoda fogadta a gyerekeket, miközben széleskörű igényfelmérésbe kezdtek, és kiderült: május 18-ától már 752 gyereknek kértek a szülők ügyeleti ellátást - ismertette.  Barcsa Lajos hozzátette: az igények ismeretében megnyitották hétfőn az összes önkormányzati gyermekintézményt a városban. Debrecenben 262 óvodai csoport működik, ezekbe 6303 gyerek jár, ötös csoportokban azonban legfeljebb 1310 gyereknek - az összlétszám 20 százalékának - tudnak ügyeleti ellátást biztosítani - mutatott rá az alpolgármester.

 

MTI/T.D.