Modern sertésvágó épül Sárrétudvariban

A Kurucz Cégcsoport kivitelezésében kategóriájában Közép-Európa legmodernebb sertésvágó és feldolgozó üzeme épül meg a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban.

 

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár az alapkőletételen hangsúlyozta, a mezőgazdaság talpra állításának feltétele a feldolgozóipar fejlesztése, amire példaértékű beruházás a sertésvágó és feldolgozó üzem. A 3 milliárd 9 millió forintos fejlesztés a költségének felét európai uniós támogatás biztosítja, 50 százalék pedig önerő. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke szerint a Kurucz Cégcsoport a beruházással sikeresen valósítja meg a "termőföldtől az asztalig" elképzelést, hiszen saját sertésállományukat saját terménnyel etetve, saját vágó és feldolgozó üzemben készült hústerméket állít elő.

 

Modern sertésvágó épül Sárrétudvariban

A Kurucz Cégcsoport beruházása sikeresen valósítja meg a "termőföldtől az asztalig" elképzelést

 

A 150 munkahelyet teremtő beruházás a helyieken kívül a környékbelieknek is megélhetést nyújthat majd. Kurucz Ferenc igazgató ismertette, a rendszerváltozás óta folyamatosan bővülő családi vállalkozás mára két megyében - Hajdú-Bihar és Békés - 8 telephelyen működik. Évente 140-150 ezer sertést állítanak elő, 3200 hektáron szántóföldi növénytermesztést folytatnak. A 2019 januárjára elkészülő vágó és feldolgozó üzemben nyújtott műszakban az adott évben az éves állományt feldolgozzák majd. 

MTI/T.D.