Az Észak-Alföldi jogpontok ingyenes szolgáltatásai másfél éve elérhetők

Egy országos hálózat részeként 2016. július 1-ével indult el az Észak-Alföldi Jogpontok projekt mely ingyenes jogi szolgáltatásokat biztosít a régió három megyéjében,  Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->


Az Észak-Alföldi Jogpontok projekt 2019. június 30-ig. ingyenesen nyújt jogi tanácsadást a munkajogi, társadalombiztosítási, cégjogi kérdéseikre, valamint magánszemélyek számára adójogi kérdésekben is az érdeklődők számára.

A Magyar Kormány támogatásával, az Európai Uniós források felhasználásával elindított ingyenes jogsegély-szolgálat az Észak-Alföldi régióban 27 településén, 32 szolgáltatási helyszínen vehető igénybe személyesen.

 

A pontos ügyfélfogadási helyszínek és időpontok a www.jogpontok.hu honlapon keresztül érhetőek el az Észak-Alföldi régió kiválasztásával.

Az Észak-Alföldi Jogpontok projekt célja, hogy a régióban valamennyi állampolgár ingyenes, minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jusson, a JOGpont irodák ügyvédei személyre szabott tanácsadással és felvilágosítással, iratmintákkal segítik a szolgáltatáshoz fordulókat.

A szolgáltatást egyaránt felkereshetik munkavállalók, álláskeresők, egyéni és társas vállalkozók, nyugdíjasok, Gyes/Gyed-en vagy hasonló ellátáson lévők. A szolgáltatás rendkívüli előnye, hogy olyan rétegek is elérhetik, akik pusztán saját erőből fizetett jogi tanácsadást nem tudnak igénybe venni.

 

Az ingyenes jogsegély igénybe vehető továbbá telefonon, ingyenesen hívható zöld számon (06-80-77-88-00), valamint online chates és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu) keresztül is.

 

Az Észak-Alföldi régióban a program indítása óta 15.080 ügyben vették igénybe a jogsegély- szolgáltatást. 

 

Ebből 7.808 volt a munkajoggal, 3.208 a társadalombiztosítással, 2.798 a vállalkozási és cégjoggal, 1.266 az adójoggal foglalkozó megkeresés.

 

Az Észal-Alföldi Jogpontok projekt nemcsak egyéni jogsegély-szolgáltatást nyújt, hanem egy alternatív vitarendezési szolgáltatást is biztosít, mely a kollektív érdekviták szereplőit kívánja segíteni abban, hogy lehetőség szerint még a viták kialakulása előtt javulhasson a felek közti kommunikáció. Az alternatív vitarendezési szolgáltatás a munkavállalói és munkaadói érdekeket képviselők számára nyújt tanácsadást, tájékoztatást, vitarendezési lehetőséget, melynek igénybevételét szintén a www.jogpontok.hu honlapon keresztül, az ’Alternatív Vitarendezés’ menüpont alatt lehet megkezdeni.

 

A program a GINOP-5.3.3-15-2015-00004 azonosító számú „Észak-Alföldi Jogpontok” címmel az Ipartestületek Országos Szövetsége koordinációjábanvalósul meg, abban konzorciumi partnerként részt vesz a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

 

Az Észak-Alföldi Jogpontok keretében a jogsegélyről és az alternatív vitarendezésről média kampány indult 3 megyei online portálon - Jász-Nagykun-Szolnok megye - Szolnok Online  ( www.szolon.hu ), Hajdú-Bihar megye - Debrecen Online  ( www.debon.hu ), Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Nyíregyháza Online ( www.nyiron.hu ) – ahol új Jogpontok menüpont rovat került kialakításra.

 

Az elmúlt másfél év folyamán a szolgáltatás népszerűsítését rendezvények segítették. Ezeken a rendezvényeken előadásokkal, szórólapokkal tájékoztattuk a helyi lakosságot és egyben egész napos több ügyvéd által biztosított kampányszerű ingyenes jogsegély nyújtásával hívtuk fel a szolgáltatás fontosságára a figyelmet.

 

További információ kérhető:

Rettich Tamás projektmenedzser

GINOP-5.3.3-15-2015-00004 projekt

Főpályázó: Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)

Tel.:(06-1) 354-3140, (06-30) 385-6048

E-mail: jogpontok@iposz.hu