Észak-Alföldi Jogpontok - Projekttájékoztató

Az Észak-Alföldi Jogpontok szolgáltatás egy országos hálózat részeként 2016. július 1-ével indult el a régió 3 megyéjében, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. Az Észak-Alföldi Jogpontok projekt célja, hogy a régióban valamennyi állampolgár ingyenes, minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jusson, személyre szabott segítséget kapjon.

A Projekttájékoztató letöltéséhez kattintson IDE-->

 

A szolgáltatás keretében az érdeklődők ingyenesen jogsegély-szolgáltatást vehetnek igénybe, díjtalanul kaphatnak jogi segítséget a munkajogi, társadalombiztosítási, cégjogi kérdéseikre, valamint magánszemélyek adójogi kérdésekben is. A szolgáltatást egyaránt igénybe vehetik munkavállalók és álláskeresők, egyéni és társas vállalkozók, vagy éppen nyugdíjasok, Gyes/Gyed-en vagy hasonló ellátáson lévő, minden magyar állampolgár.

 

A szolgáltatás különböző módokon vehető igénybe: személyesen, telefonon, e-mailben és online chat formájában. A szolgáltatást nagy gyakorlattal rendelkező ügyvédek végzik, segítenek az ügyintézés megkezdésében, amihez iratminták is rendelkezésre állnak.

 

A 3 megyében 26 településen 31 szolgáltatási helyszínen folyik a szolgáltatás, a pontos ügyfélfogadási helyszínek és időpontok a www.jogpontok.hu honlapon keresztül érhetőek el az Észak-Alföldi régió kiválasztásával.

 

Az egész jogsegély-szolgálattal kapcsolatban rendszeres havi statisztikai adatgyűjtés folyik, számtalan fő- és alkategóriában. Az eltelt 5 hónap tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a szolgáltatás iránti érdeklődés folyamatosan erősödött és már az első 5 hónap után egy jónak minősíthető értéket ért el. A legfőbb számokat kiragadva elmondható, hogy míg júliusban, az első hónapban egy hónap alatt összesen 222 ügyfél kereste a Jogpont irodákat és 240 jogesetben kaptak ott tanácsadást, jogi segítséget, addig november hónapban ez a szám már az ügyfelek esetében 608 fő volt egy hónap alatt, míg a szolgáltatás által kezelt ügyek száma eléri egy hónap alatt a 816 esetet. Ez azt mutatja, hogy a szolgáltatás megismertsége több mint egyenletesen nőtt és ebben jelentős része volt a kiegyensúlyozott, a tendenciákat folyamatosan figyelő és értékelő népszerűsítésnek.

 

Összességében a projekt első 5 hónapja alatt az Észak-Alföldi régió három megyéjében már 2.925 ügyfél vette igénybe a szolgáltatást, kapott jogi tanácsadást 3.435 ügyben.

 

A leghatékonyabb szolgáltatási forma a személyes tanácsadás. A 2.925 ügyfél közül 2.494 ezt a szolgáltatási formát választotta. Ezt követi nagyságrendben a vonalas és mobil telefonról ingyenesen hívható telefonos jogi tanácsadás, ahol azonnali jogi segítség vehető igénybe. A telefonos jogi tanácsadás a 06-80-77-88-00 ingyenes zöld számon érhető el hétköznapokon reggeltől estig. 

 

A GINOP 5.3.3-15 projekt – Észak-Alföldi JOGpontok – keretében a jogsegélyről és a döntőbíráskodásról szóló média kampány keretében 3 megyei online portálon - Jász-Nagykun-Szolnok megye - Szolnok Online  ( www.szolon.hu ), Hajdú-Bihar megye - Debrecen Online  ( www.debon.hu ), Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megye - Nyíregyháza Online ( www.nyiron.hu ) – új Jogpontok menüpont (rovat került kialakításra).

 

A Jogpontok rovatokban az elmúlt időszakban online portálonként 4 db, összesen 12 db PR cikk került fel, mely az Észak-Alföldi JOGpontok szolgáltatásainak megismertetését, népszerűsítését hivatott segíteni.

 

A 3 megyei online portálon kialakításra került oldalsó banner hely, mely mind a főoldalon mind pedig a portál aloldalain megtalálható és állandó jelenlétet biztosít az Észak-Alföldi JOGpontok banner reklámjának.

 

780x105 px méretű óriás bannerek kerültek kihelyezésre a régióban a megye-megyeszékhely portálokon, melyekre kattintva az érdeklődők közvetlenül elérhetik az Észak-Alföldi JOGpontok ügyfélszolgálatainak elérhetőségeit illetve megtekinthetik az ügyfélszolgálati időket.

 

A média kampány keretében 500 db reklámtoll és 500 db reklám mérőszalag került legyártásra, melyek az Észak-Alföldi JOGpontok rendezvényein kerülnek kiosztásra.

 

Az Észak-Alföldi JOGpontok sajtótájékoztatóján az MCOnet International kollégái felvételt készítettek a sajtótájékoztatón elhangzott beszédekről, illetve interjút készítettek Németh Lászlóval az IPOSZ elnökével.

 

A készült felvételek megjelenítéséhez Jogpontok Youtube csatorna (https://www.youtube.com/playlist?list=PLSnYms49pbJcCw8gZTgX44c9mss94nglM) került megnyitásra, melyen keresztül a Youtube-on is elérhetőek az Észak-Alföldi Jogpontok sajtótájékoztatón elhangzott beszédek illetve a készült interjú.