Jogi segítségnyújtás az Észak-Alföldi munkaerő-piaci szereplők számára

2016. július 1-én kezdetét veszi az Észak-Alföld egészére kiterjedő, ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás. A korábbi hasonló ingyenes jogsegély programokat folytató, jelenlegi nevén „Észak-Alföldi JOGpontok” projekt keretében díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól a munkajog, a cégjog, TB- és adójog területén. A várakozások szerint több mint 15 ezer munkaerő-piaci szereplő számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás.

 

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

 

A Jogpont helyszínek és ügyfélfogadási időpontok ITT-->

 

2016. július 1-én Észak-Alföldön is megkezdi működését a jogszerű foglalkoztatást elősegítő, komplex jogsegély-szolgáltatás. A program a GINOP-5.3.3-15-2015-00004 azonosító számú „Észak-Alföldi JOGpontok” című projekt keretében valósul meg, teljes mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából. A támogatás összege 576,72 millió forint, amely segítségével a projekt kedvezményezettjei (az Ipartestületek Országos Szövetsége, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége) a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, illetőleg az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez kívánnak hozzájárulni szerte a régióban. Ennek érdekében a két érdekképviseleti szervezet a következő három évben több mint 15 ezer ügyfélnek kíván segítséget nyújtani széleskörű szolgáltatási portfolió keretében.

 

Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 31 helyszínen várják személyesen a tájékoztatást vagy segítséget igénylő munkaerő-piaci szereplőket. Az ingyenes jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöld számon (06-80-77-88-00), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől pedig döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

 

A projektről bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.

 

További információ kérhető:
Rettich Tamás projektmenedzser
GINOP-5.3.3-15-2015-00004 projekt
Főpályázó:Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Cím: 1087 Budapest, Luther u. 4-6.
Tel.:(06-1) 354-3140, (06-30) 385-6048
E-mail: jogpontok@iposz.hu