Sajtótájékoztatót tartottak a Jogpontok további működéséről

A Gazdasi és Innovációs Operatív Program keretében egy hat fős konzorcium nyerte meg azt a pályázatot, amely újabb 36 hónapra lehetővé tette, hogy tovább műdjenek a Jogpont irodák, ahol a kkv szektor ingyenes jogi tanácsadást kap az ország hat régiójában.

Sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

A projekt hat tagja - a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés - egy-egy régióért felel az országban. Az észak-alföldi régióért az IPOSZ felel, összesen 26 településen 31 Jogpont irodát működtetnek. A szolgáltatást egy hét fős operatív program irányítja, országosan 40 ipartestület segíti a munkát és biztosítja a helyszínt.

 

Németh László, az IPOSZ elnökéne beszéde

 

Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a projekt sikerét jelzi, hogy míg júniusban 199-en, augusztusban már 600-an vették igénybe a szolgáltatást. Németh László, az IPOSZ elnöke kiemelte, hogy Európában is példamutató szolgáltatásról van szó, amely ingyenes mivoltának köszönhetően segíti a kkv szektort, ezáltal fokozódik a munkavilágában a jogbiztonság.

 

Az IPOSZ elnöke a összefoglalta a szolgáltatást

 

A sajtójékoztatón beszédet mondott a konzorcium további öt tagja is, amiket megtekinthet ITT.

 

/T.D.