Szingapúr érdekes látnivalói

 

Szingapúr és a délkelet-ázsiai térség napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend: számos turista teszi le mellette a voksát. Nem véletlen, hiszen a régió páratlan természeti adottságaival, modern komplexumaival, és monumentális épületeivel messze felülmúlja a világ más, idegenforgalmilag frekventált területeit.

A statravel.hu mindazok számára javasolja Szingapúr felkeresését, akik rajonganak a távol-keleti kultúrák iránt és valami egészen különlegeset szeretnének átélni az utazás napjaiban, heteiben. Szingapúr városát sokan csak az ott rendszeresen megrendezett Forma-1 versenyekről ismerik, pedig ennél sokkal szélesebb turisztikai kínálattal rendelkezik.

 

Felséges látvány a városra

 

Nem csak Londonban találkozhatunk óriáskerékékkel, hanem Szingapúr területén is. A Singapore Flyer a maga 165 méteres magasságával monumentális komplexumként áll a turisták rendelkezésére. A korszerű, 28 darab légkondicionálóval felszerelt kapszula rendkívül modern megoldást kínál a várost fentről megtekinteni kívánók számára.

 

Korábban az óramutató járásával ellentétes irányban mozogtak a kapszulák, ám feng shui szakemberek javaslatára az irány megváltozott, és ma már az óra járásával megegyező irányban forognak a kapszulák. Szingapúr területén járva nem érdemes kihagyni a látványosságot.

 

Medence 55 emeletes magasságban? Szingapúr területén ilyen is van!

 

A város nem csak látnivalóit illetően varázsolja el az odaérkezőket, hanem a vendéglátás és a szállásszolgáltatás kapcsán is. A neves Mariana Bay Sands névre hallgató szállodakomplexum világszinten is az egyik leginkább látványos épületnek számít.

 

A komplexum összesen 3 toronyból áll, melynek mindegyike 55 emelet magas. Ha a férőhely és a látványos megjelenés nem lenne elég, mindehhez a három torony tetején nyugvó hajó alakú szint adja meg azt a bizonyos plusz, amely miatt a szálloda világszinten is egyedülállónak bizonyul.

 

A tériszonnyal nem küzdők kipróbálhatják a fent meghúzódó medencét is, amely 150 méter hosszan nyúlik ki az 55 méteres magasság fölé.

 

Futurisztikus megoldások a természet szerelmeseinek számára

 

Gardens by the Bay névre hallgatott az a projekt, melynek kapcsán monumentális méretű zöldövezetet hoztak létre a város szívében. A 101 hektáron elterülő park megjelenésében sokszor futurisztikus tájakat és megoldásokat idéz, ráadásul az esővíz és a napenergia felhasználása sem hiányozhat a kialakított, modern megoldások közül.

 

Több üvegházzal is találkozhatunk a méretes parkban, ráadásul az egyik búra alatt még egy mesterséges hegyet is felépítettek a komplexum megálmodói. A világ többféle égövének és környezetének növényei is megismerhetőek a komplexumban, amelynek teljes végigjárásához akár több napra is szükség lehet. Megéri azonban a fáradság, ugyanis páratlan látványvilágban lehet részünk a városban elhelyezkedő hatalmas kert megtekintésekor.

 

River Safari: A világ 8 folyója egyetlen komplexumba sűrítve

 

Szingapúr nevezetességeire alapvetően jellemző, hogy tervezőik nem spóroltak sem az anyagiakkal, sem a rendelkezésre álló területtel. Tökéletesen igaz ez a River Safari névre hallgató központra is, ahol a látogatók a világ 8 híres folyójának élővilágával ismerkedhetnek meg úgy, hogy a parkban azok másával találkozhatnak, és járhatják be környéküket. A minden korosztály körében nagyon kedvelt látványosság egyszerre ismertet meg a világ tájainak a gazdag növény és állatvilágával, és ugyanakkor egyfajta tömény, koncentrált kalandot is ígér a látogatók számára.

 

Szingapúr 26 hektáros állatkertje

 

Hiába a modern nagyváros, a természet közelsége semmihez sem fogható. A természetközeli élményekről többek között az a 26 hektáros állatkert is gondoskodik, amely több mint 300 állatfaj bemutatását tűzte ki céljául. Az állatokat természetes környezetükben figyelhetjük meg, a programok sorát pedig látványetetések és előadások gazdagítják. Szingapúr területén járva nem érdemes kihagyni ezt a nevezetességet sem.