A Debrecen Egyetemen új alapképzés indul

A Debreceni Egyetemen biotechnológiai alapképzést indítanak, amely már 2021. decemberben kezdődő felvételi eljárásban is elérhető lesz.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság támogatta a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán az új alapszak elindítását.
 
A Covid miatt megnőtt a kereslet a biotechnológusok iránt
 
A Debreceni Egyetemen 1987-ben indították el az első biotechnológus képzést, ahol ma már a biotechnológia valamennyi fő ágán (piros biotechnológia: gyógyszer- és orvosi, fehér biotechnológia: környezeti, zöld biotechnológia: mezőgazdasági biotechnológiai területeken) adnak át ismereteket a mesterképzésben résztvevő hallgatóknak is.
 
A koronavírus miatt megnőtt a kereslet a biotechnológiai szakemberekre. A DE már régóta tervezte a szak elindítását, azonban a Covid megerősítette őket elképzelésükben, hogy egyre nagyobb a szükség van képzett szakemberekre.
 
"A most jóváhagyott biotechnológia BSc-képzés kitűnő alapot jelent a karon már sikeresen működő biotechnológia mesterképzéshez, illetve jól illeszkedik a TTK oktatási és kutatási portfóliójába, ahol a természettudományi biológia alapképzéstől a duális formában is elérhető biomérnök MSc-szakig több képzés közül választhatnak a terület iránt érdeklődő fiatalok"- közölte Dr. Kun Ferenc Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja.
 
Az egyetemen végzett szakemberek elsősorban kutatási, termékfejlesztési és innovációs vonalon tudnak majd dolgozni a biotechnológiai, gyógyszer-, élelmiszer- és egészségipari vállalatoknál.
BG
Forrás: Dehír, Debreceni Egyetem