A Debreceni Egyetem programozó táborokat szervezett a nyáron

Két év után újra megrendezte a Debreceni Egyetem Informatikai Kara nyári programozó táborát, ahol 2 turnusban 54 diák vett részt. A diákok többek között megismerkedtek a mesterséges intelligenciával, anomációkészítéssel és az önvezető járművekkel.

A 2021. július 26-30, valamint augusztus 23-27-e között megszervezett programozói táborhetek alatt több mint 50 fő 7-8. osztályos diák vett részt a Debreceni Egyetem Informatikai Karának szervezésében.
 
A gyerekek megismerkedtek az önvezető autókkal is a táborban
 
A gyerekek a programtervezés mellett megismerkedtek a legjobban fejlődő technológiákkal: az animációkészítéssel, a mesterséges intelligenciával és az önvezető járművekkel.
 
Pinté-Huszti Andrea egyetemi docens örül annak, hogy 2 év után végre újra személyesen találkozhattak a gyerekekkel. A táborban a gyerekek sokkal mélyebben megismerhették az informatika világát, valamint a legdinamikusabban fejlődő technológiákkal. Betekintést nyertek abba is, hogy milyen karrier várhat rájuk, ha az informatika területét választják karrierként.
 
A foglalkozások mellett lehetőségük volt a gyerekeknek logikai és társasjátékokkal is játszani.
 
A 2 tábort  az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósították meg.
 
BG
Forrás: Debreceni Egyetem Honlapja, Haon
A képek illusztrációk