A Debreceni Egyetem tovább bővítette képzési szolgáltatásait

A Debreceni Egyetem európai uniós forrás felhasználásával online tananyagokat fejlesztett az Educatio Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft-vel közösen.

A konzorciumi partnerek 3,928 milliárd forintból olyan online tananyagokat fejlesztettek, amelyek megfelelnek a munkaerőpiaci kihívásoknak. A projekt során a képzési struktúrát korszerűsítették, az innovatív tartalmak beépítéséhez rövid ciklusú továbbképzéséseket dolgoztak ki.
 
A projektbe 26 ezer hallgató vett részt
 
A hallgatók részére mentorok segítségével felzárkóztató képzéseket indítottak, valamint mentálhigiéniás szakembereket vontak be, hogy megakadályozzák a lemorzsolódásukat.
 
Az online tartalmak bővítésével egyidejűleg informatikai beruházásokat is megvalósítottak, a hallgatói szolgáltatások egyik fontos eleme pedig a könyvtári tanulószobák foglalási rendszere lett.
 
A projekt megvalósítása során nemzetközi oktatási vásárokon mutatkoztak be, valamint új idegen nyelvű képzéseket és szolgáltatásokat alakítottak ki. Kiemelték a Kárpát-medencei együttműködéseket, amelyek keretében több karon közös magyar nyelvű képzéseket hoztak létre, az aktív társadalmi szerepvállalás jegyében szervezett társadalmi programokban pedig mintegy ezerötszáz hallgató vett részt.

A projekt programjaiban 26 ezer hallgató vett részt az elmúlt 4 év során.
 
BG
Forrás: MTI, Index
A képek illusztrációk