A debreceni repteret állami támogatással fejlesztik tovább

Újabb jelentős összeget kapott a debreceni reptér, hogy fejlesszék járatait.

A kormány már eddig is 1 millió eurónak megfelelő támogatást adott a reptért üzemeltető Debrecen International Airport Kft-nek és a résztulajdonos, önkormányzati tulajdonú Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nek, de most további 290 millió forintot biztosít részükre.
 
A támogatásból továbbfejlesztik a repteret
 
A Debreceni Vagyonkezelő Zrt egyszeri alkalommal nyújtott 365 millió Ft költségvetési támogatásban részesült, míg a Debreceni International Airport Kft 1 millió eurót kapott. Ezt az összeget toldották meg most 290 millió forinttal, amit járatfejlesztésre kell fordítaniuk.
 
A magyar állam 2022. februárban szerzett 51 százalékos tulajdonrészt a Debreceni International Airport Kft-ben, így kiemelt céljuk, hogy fejlesszék. Ennek érdekében már három döntést is hoztak.
 
A Debreceni International Airport Kft 698 millió forint állami támogatást kap, amit légtérirányítási, tűzoltóság fenntartási feladatok ellátására fizettek ki a 2021-es évre vonatkozóan. Ezen kívül a cég 2 milliárd 354 millió forint fejlesztési állami támogatásban is részesült. A kormány döntésének értelmében felkérték Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a reptér középtávú fejlesztéseinek biztosítása érdekében folytassák le a notifikációs eljárással kapcsolatos intézkedéseket.
 
BG
Dehír
A képek illusztrációk