A debreceni virágkarneválon elektromos virágkocsi is elindul

A környezettudatosságot hirdető elektromos virágkocsi is megjelenik a debreceni virágkarneválon, amely a város Civaqua-programjának jegyében készült el.

Gőzerővel zajlanak a munkálatok a debreceni virágkarneválra, ahova a Future of Debrecen mozgalom meglepetéssel készül.
 
A debreceni virágkarnevál a város egyik fontos jelképe
 
Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy minden évben a "mindig többet, mindig jobbat, mindig szebbet" alapelvet érvényesítik a karnevál szervezése kapcsán. Idén pedig egy régi tervet váltanak valóra az elektromos virágbusz üzembe helyezésével. A projektet 2 hazai vállalat összefogásával valósították meg.
 
Az elektromos kocsit a Civaqua-program jegyében készíttették el. A polgármester hozzátette, hogy a program első ütemét ősszel kezdik el megvalósítani.
 
A karneváli járművekkel a céljuk, hogy fokozatosan lecseréljék a dízeles kocsikat környezettudatos járművekre.
 
A virágkarnevál Debrecen egyik emblematikus jelképe és szerették volna, ha a zöld fejlesztés is megjelenik a fontos jelképekben.
 
A virágkarneválon az elektromos jármű, csak pár napig közlekedik, ezért olyat választottak, amit később városüzemeltetési célokra is fel tudnak használni, például a városi virágok gondozására.
 
A kocsi beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium 15 milliós támogatásával szerezték be. A jármű vázszerkezetét és a vizes elemeket a Zolend Kft készítette, míg az elektromos meghajtással kapcsolatos feladatokat az Inter Tan-ker Zrt végezte.
 
BG
Forrás: Dehír, Haon
A képek illusztrációk