A debreceni Zsuzsi vonat újraindult

Közel másfél év szünet után újra közlekedik a 139 éves Zsuzsi erdei vonat- jelentette be Papp László, Debrecen polgármestere.

A közel másfél éves leállás ideje alatt a kormány több mint 770 milliót forintot adott mozdonyok- és kocsivásárlásra, továbbá egy 7 kilóméteres pályaszakasz felújítására- ismertette Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester.
 
15 ezer hektár erdő veszi körbe Debrecent 
 
Hazánk leghosszabb ideje és megszakítás nélkül üzemelő kisvasútja az 1882-ben útnak indított Zsuzsi erdei kisvasút.
 
A polgármester utalt rá, hogy a várost, több mint 15 ezer hektár erdő veszi körül és bízik abban, hogy a Zsuzsi vonatttal ismét sokan felkeresik az Erdőspusztákat.
 
A térség országgyűlési képviselője, Tasó László (Fidesz) fontosnak tartja, hogy a Zsuzsi vonatot és az erdőket a jövő generációjának megőrizzék.
 
A kormánypárti politikusok azon gondolkodnak, hogyan lehetne a Zsuzsi vonatot beintegrálni Debrecen közösségi közlekedésébe.
 
Kacsó Dániel, az Aktív Magyarország sajtófőnöke a 2017-ben indult rekonstrukciós program zászlóshajójának tartja a Zsuzsi vonatot. A tavaly meghirdetett Tisztítsuk meg Magyarországot program nagyon népszerű lett. A 13 milliárd forintos projektre nagyon sok önkormányzat pályázott és szervezte meg a munkákat.
 
Az idén márciusban meghirdetett  tavaszi nagytakarítási kampány pedig mozgalommá nőtte ki magát, ezért folytatni jövőre is.
 
BG
Forrás: MTI