A jövő potenciális mérnöknői remekeltek a debreceni WATCH programban

A programban résztvevő diákok lehetnek a jövő gazdaságának motorjai - Debrecen polgármestere szerint. A WATCH program keretében helyi lányok ismerkedtek a műszaki és mérnöki tudományokkal az Agóra Tudományos Élményközpontban.

Immár második éve indította el az Agóra Tudományos Élményközpont a kimondottan lányoknak szóló programját. A WATCH - Women at Tech - célja, hogy a fiatal hölgyek megismerkedjenek a műszaki, mérnöki tudományokkal.
 
A programban résztvevő, 60 tizedik osztályos lány 13 projektet készített el a tanév során.
 
Többek között plazmatányér, lézerspirográf, buboréklámpa és teleteknős haletető szerkezetek készültek - mentorok segítségével - pályamunkanként. A nebulók ezek készítése során a mérnöki gondolkodás alapjait is elsajátíthatták – tudatta a dehir.hu.
 
A jövő potenciális mérnöknői remekeltek a debreceni WATCH programban
A jövő potenciális mérnöknői remekeltek a debreceni WATCH programban
 
A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a lányok körében népszerűvé tegyék a természettudományos pályákat.
 
Pályaorientációs foglalkozásokon cégeknél, például az NI Hungary Kft-nél is részt vettek a diákok 12 hetes alapképzésen. A WATCH programot a vállalat a legfontosabb társadalmi felelősségvállalási programjának tartja – írta meg a dehir.hu.
 
Az elmúlt években számos olyan vállalat érkezett Debrecenbe, amely karrierlehetőséget tud biztosítani a műszaki tudományok terén a fiatalok számára. A WATCH programban résztvevő diákok lehetnek a jövő gazdaságának motorjai  – jegyezte meg dr. Papp László, Debrecen polgármestere közösségi oldalán.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.