A mérnöki területet élményszerűen mutatják be a hölgyeknek az Agórában

Az Agóra Tudományos Élményközpontban a mérnöki pályát bemutató ingyenes programot indítanak pályaválasztás előtt álló 10. osztályos lányok számára. A WATCH programra a toborzást már elkezdték.

A debreceni gimnáziumokkal közösen megállapodtak, hogy a 2021/2022 tanév októberétől az tanév végéig élményszerűen mutatják be a WATCH programot.
 
A diáklányok megtudják milyen előnyei vagy épp hátrányai vannak a mesterséges intelligenciának
 
A WATCH program célja, hogy a hölgyek számára megmutassák a műszaki területek megoldásait (Science + Technology + Engineering + Mathematics = Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika), közben pedig megismerik a csapatmunka előnyeit és hátrányait is.
 
A programba bekerülő 64 lányt 4 csoportba osztják, ahol 1,5 órás foglalkozásokat fognak tartani, iskolaidőn kívül. Megrendezésre kerülnek olyan témanapok és rendezvények is, ahova másokat is várnak majd. Ezeken az alkalmakon természettudományos szakmákat és sikeres női életpályákat mutatnak be.
 
A WATCH foglalkozásokon a lányok megismerik a különböző kódolási felületek világát, elsajátíthatják a 3D grafikai szerkesztőprogram használatát, valamint kipróbálhatják az okoseszközök tervezésével, hogyan készíthetnek okos növényápoló szettet. Mindemellett megtudhatják, hogy a mesterséges intelligencia használatának milyen előnyei vagy épp hátrányai vannak.
 
A program elsődleges célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal hölgyek szívesen válasszák a mérnöki területet. A projekt stratégiai partnere az NI Hungary Kft, melynek munkatársai mentorként vesznek részt a foglalkozásokon.
 
BG
Forrás: Dehír, Haon
A képek illusztrációk