A Sensirion mérő készüléke segít harcolni a koronavírussal

A Sensirion Hungary Kft olyan műszert fejlesztett ki, ami felméri az elhasználódott levegő mértékét és képes kiszűrni a koronavírust.
 
A Sensirion Hungary Kft a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában végzett szemléltető vizsgálatot arról, hogy milyen mértékben használódik el a levegő az osztályteremben a tanóra közepén.
 
Nem elég csak a szünetekben szellőztetni a tantermeket
 
A szerkezet bebizonyította, hogy az iskoláknak nem elég csak a szünetekben szellőztetni, hanem óra közben pár percig nyitva kell hagyni az ablakot, hogy felfrissüljön a levegő.
 
A koronavírus időszakában kiemelten fontos, hogy figyelemmel kísérjék a szén-dioxid mérő jelzéseit. A Covid vírust nehéz kiszűrni, de a szerkezet megközelítőleg képes jelezni, ha koronavírus lebeg a helyiség légterében.
 
A szén-dioxid mérő értékeinek alapján könnyedén ellenőrizhető a levegő minőségi változása, hiszen a műszer pirosról zöldre vált, ha felfrissült a levegő az osztályteremben.
 
A Sensirion Hungary Kft 2021 novemberében 4 alapfokú és egy középfokú intézménynek adományozott 1-1 korszerű szén-dioxid mérőt, ami jelzi, ha már elhasználódott a helyiségben a levegő.
 
 
BG
Forrás: Dehír, Civishír
A képek illusztrációk