Applikáción keresztül is elérhetőek a DKV bérletek

Papp László, Debrecen polgármestere közösségi oldalán jelezte a város utazóközönsége felé, hogy 2021-ben nem drágulnak a bérletek. Emellett új, időalapú mobiljegyet is bevezetett a DKV, amelynek köszönhetően egyszerűbben és összehangoltan lehet utazni.  

A DKV eddigi jegy- és bérlettípusai bővültek januárban, időalapú jegyet lehet vásárolni akár okostelefonos mobilapplikáció segítségével is. A mobiljegy egy órán keresztül érvényes, az egész városon belül korlátlanul használható, akár többirányú átszállás esetében is.  

 

Új villamosvonal is lesz Debrecenben

Új villamosvonal is lesz Debrecenben

 

Mobil vonaljegyet már értékesít a DKV tavaly óta, de a 60 perces verzió hiánypótló volt. A polgármester szerint sokkal kényelmesebben vehető így igénybe a szolgáltatás. Korlátlan átszállással vehető igénybe a város teljes közlekedési hálózatán. Összesen 400 forintba kerül, így az ára is kedvező.  

A polgármester posztjában megszellőztette, hogy további közlekedési beruházások várhatók a 2021-es évben. Új villamosokat szeretnének Debrecenbe, és egy teljesen új, kelet-nyugati irányba közlekedő villamosvonalat is szeretnének telepíteni.  

 

M. A.