Átadták a Debreceni Egyetemen a Learning Centert

Többfunkciós tanulóközpontot adtak át a Debreceni Egyetemen. Az ünnepségen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A legújabb trendekhez igazodó többfunkciós tanulóközpontot hoztak létre a Debreceni Egyetemen. A Learning Center épületét a diákok közösségi térként tanulásra és baráti beszélgetésekre használhatják majd, ahol megoszthatják egymással az egyetemi élet hangulatát.
 
A Learning Központban 256 fős előadótermet alakítottak ki
 
A Debreceni Egyetem multifunkciós tanulóközpontja a Dryvit Profi Kft kivitelezésében nettó 3,4 milliárd forintból valósult meg, több mint 4000 négyzetméteren.
 
A Learning Centerben térfalakkal elválasztott közösségi tanulóhelyeket, elszeparált konzultációs tereket, oktatótermeket, valamint imatermet, továbbá egy 256 fős előadótermet alakítottak ki. A központban mindemellett irodákat, kiszolgáló tereket is kiépítettek.
 
A Debreceni Egyetem új létesítménye megfelel a közel 0 energiaigényű épületek követelményszintjének. A beruházás tovább erősíti a debreceni oktatás hazai és nemzetközi piacokon való versenyképességét.
 
Az ünnepségen Palkovics László beszédében kiemelte a Debreceni Egyetemet, ahol a klinikai ellátás és kutatás mellett Nemzeti Oltóanyaggyárat hoznak létre. Szerintem a felsőoktatás modellváltásának köszönhetően még több forráshoz jutottak.
 
BG
Forrás: Debreceni Egyetem, Magyar Építők
Képek: MTI/ Czeglédi Zsolt