Az EPAM és a Debreceni Egyetem közös tanszéket hozott létre

Az EPAM és a Debreceni Egyetem közös, kihelyezett tanszéket hozott létre.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a világ egyik legdinamikusabban fejlődő szoftverfejlesztő cégének magyarországi leányvállalatával, az EPAM-mal hozott létre oktatási-kutatási szervezeti egységet, kihelyezett tanszéket.
 
Közös tanszéket hoztak létre
 
Az aláírt együttműködési megállapodás célja, hogy a munkakapcsolat mélyítése mellett a közös munkát intézmenyesítsék, melynek egyik lépése az EPAM Információ Technológia Kihelyezett Tanszék létrehozása.
 
A létrehozott közös tanszéken lehetősége lesz a tanulóknak arra, hogy szakmai iránymutatás mellett tudományos diákköri munkákat, diploma-és szakdolgozatokat, valamint PhD-disszertációkat is készítsenek, melyben az EPAM segítséget nyújt olyan információkkal, amik kiválóan hasznosíthatók a munkaerőpiacon.
 
Az EPAM és a DE közötti erős kapcsolatot jelképezi, hogy az elmúlt 10 év során a vállalat több mint 30 munkatársa tartott előadásokat és kurzusokat főleg a szoftverfejlesztés a gyakorlatban, a felhő alapú számítástechnika, a szoftvertesztelés és tesztautomatizálás témaköreiben, de érintették az agilis üzleti elemzési modellek gyakorlati alkalmazását is.
 
BG
Forrás: Dehír
A képek illusztrációk