Az igazságügyi miniszter Debrecenbe utazott egyeztetni a Kreatív Régió Programról

Debrecenbe utazott Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy egyeztessen a 6 megyét érintő Kreatív Programról és az áldozatsegítő központok létrehozásáról.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az északkelet-magyarországi térség megyéinek összefogása hozzájárulhat ahhoz, hogy a régió "felkerüljön a térképre".
A modellváltást megvalósító Miskolci Egyetem kuratóriumának az elnökeként is nyilatkozott Varga Judit, hogy szerinte a régióban működő nagy egyetemek és a megyeszékhelyek összefogása felgyorsítja a térség felzárkóztatását.
 
 
Az igazságügyi miniszter kitért rá, hogy meghirdették az országos áldozatsegítő központok létrehozását, melyhez Papp Lászlóval való megállapodást követően Debrecen is csatlakozik. A helyszínről és az időpontról információkat még nem osztottak meg. 
 
Papp László, Debrecen polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejött az északkelet-magyarországi megyéket összefogó Kreatív Régió.

A polgármester szerint az északkelet-magyarországi térségnek nem túl a jó megítélése az Európai Unió versenyképességi listáján. A Kreatív Régiónak az a célja, hogy Hajdú-Bihar,Borsod-Abaúj-Zemplén,Szabolcs-Szatmár-Bereg,Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye nagyvárosai, oktatási és gazdasági szereplői összefogjanak.
 
A Kreatív régióban Debrecen az első olyan város, melynek a kormány által elfogadott 10 évre vonatkozó fejlesztési programja van. Szeretnék, ha ez mintaként szolgálna a többi megye fejlesztési programjaihoz is. A város fejlesztési stratégiáját a Debreceni Egyetemmel közösen alakították ki- tette hozzá mondandójához Papp László.
 
BG
Forrás: DebreceniNap
Fotók: Miskolczi János