Bővít a debreceni székhelyű Tranzit csoport

Közel húszmilliárd forintos beruházást hajt végre a debreceni székhelyű Tranzit csoport. A vállalat új telepek építésébe vág bele, a meglévő feldolgozókat pedig bővíti.

A cég szárnyasok tenyésztésével és feldolgozásával foglalkozik. A beruházás érinti a már meglévő üzemeket. A nyírbátori csirkefeldolgozót teljes egészében korszerűsítik, növelik a kapacitást és automatizált berendezéseket szereznek be. A nyírgelsei üzemet is fejlesztik. Ezen felül új takarmánykeverőt hoznak létre, állattartó telepeket fejlesztenek és újakat építenek. 4, 5 milliárd forintból új termékek gyártásához szükséges berendezéseket vásárolnak, gyártósort telepítenek a Marneváll Zrt.-nél. Új hűtőket is vásárolnak, mert a friss víziszárnyas hús iránti kereslet megugrott, így már nem csupán fagyasztva tudják szállítani a szükséges mennyiséget.

 

Tizenötmillió csirkét dolgoznak fel évente

Tizenötmillió csirkét dolgoznak fel évente

 

Évente tizenötmillió csirkét, tízmillió kacsát és kétmillió libát dolgoz fel a cég, amelyből exportál is. A beruházással a termékkör bővül, a cég termelése megnő. Nemcsak ezért jelentős a Tranzit csoport lépése, hanem azért, mert 300 új munkahelyet is létrehoznak a bővítéssel és új telephelyek létrehozásával.  

A cégcsoport folyamatosan fejlődik, nemrég fejezte be 15 milliárdos beruházási hullámát, amellyel új állattartó telepeket hozott létre, vágóhidat újított fel és korszerűsítési munkákat hajtott végre.

 

 

M. A. 

Forrás. mti