Bringaparkot építenek Debrecenben

Az Országos Bringapark Programból részesül Debrecen, miután a városvezetés megpályázta azt. Országosan 36 új bringapark és 3 új görpark épül ötven százalékos vissza nem térítendő támogatásból, legkésőbb 2022. március 31-ig elkészülnek.  

Debrecenben is épül majd bringapark az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által meghirdetett Országos Bringapark Program keretén belül. Vissza nem térítendő támogatásból részesülhetnek a pályázók 1,1 milliárd forint összértékben. A pénz a parkokon kívül a környező területek rendbetételére is fordítható.  
 
 
Taktikázhatnak a fiatalok
Taktikázhatnak a fiatalok
 

Elbírálás után Balassagyarmaton, Békéscsabán, Biatorbágyon, Budakeszin, Budapesten Kőbányán és Újbudán is, továbbá Cegléden, Domaszéken, Dorogon, Gencsapátin, Győrött, Gyulán, Hajdúböszörményben, Hosszúhetényben, Iszkaszentgyörgyön, Karcagon, Kiskunfélegyházán, Komlón, Kozármislenyen, Mátraszentistvánon, Nagymaroson, Nemesvámoson, Pápán, Pécsett, Sopronban, Szekszárdon, Szentgotthárdon, Szurdokpüspökin, Tarjánban, Vácott, Vácrátóton, Velencén, Veszprémben, Zircen, illetve Debrecenben épülhetnek bringaparkok, görpark pedig Fóton, Győrben és Törökbálinton lesz.  
 
A parkok jövő év március végéig megvalósulnak, ezt maguk a pályázók vállalták a jelentkezéssel. Többféle létesítményt alakítanak ki attól függően, melyik városban mire van a legnagyobb lakossági igény. BMX parkok, pumpapályák, földutas pályák, freeride pályák épülnek majd. Kikapcsolódásra és versenyzésre is használhatók lesznek.

 

M. A. 

Forrás: infostart.hu